23 d’octubre del 2013

El Triangle de les Bermudes

Això s'acaba molt ràpid: Des que existeixen els GPS s'han acabat les desaparicions. I ja està.

Es tracta d'una zona del Carib entre Florida, Puerto Rico i les illes Bermudes famosa per les misterioses desaparicions de vaixells i avions ocorregudes durant décades. Hom hi ha vist tot tipus d'explicacions paranormals: Portes interdimensionals, bases extraterrestres submarines, punts d'entrada de naus espacials...
No seria més lògic pensar en una zona de navegació difícil, amb tempestes tropicals repentines, susceptible de fenòmens atmosfèrics com trombes i tornados, capaços de desorientar i fer naufragar els vaixells i els avions quan encara no existien els sistemes de navegació per satèl·lit?
A més, moltes de les històries que s'explicaven han resultat ser una autèntica estafa i els vaixells i avions suposadament desapareguts en realitat eren sota el mar, com la resta de naufragis escampats arreu del món. Com déiem abans, les desaparicions es van acabar quan els vaixells i les aeronaus van disposar de navegadors via satèl·lit, que no es veuen afectats per tempestes i huracans i permeten saber en tot moment on ets, al contrari del que passava abans.